Status
Setiap yg berlaku,tak kira baik atau buruk,pasti ada hikmah yg tersembunyi yg kita tak tahu.

Friday, 7 June 2013

| Sayang sahabatingat-ingatkan , Sayang muslimah lindung-lindungkan |

Penulis : Cahaya Kesabaran Masa : 02:46 Comments : 0 Labels :


Allah suruh 'tutup'. Tak kisah la pakai apa pun. Janji rambut tertutup. Nak pakai kain selimut ke tuala mandi ke tak kisah, janji tertutup. Tapi kalau nak senang dan mudah, eloklah pakai tudung. Lebih cantik dan molek daripada guna kain selimut atas kepala. Kan? ^^

Orang yang tak pakai tudung, mereka ini murah sebenarnya. Sebab, dia bagi 'freeshow' pada lelaki ajnabi untuk melihat mahkotanya.

Orang yang pakai tudung tapi tak tutup dengan sempurna, mereka ini menfitnah agama sendiri sebenarnya. Sebab, dia tak ikut garis panduan yang Allah dah susun cantik untuknya.

Orang yang pakai tudung tapi tidak berakhlak, mereka ini bermasalah sebenarnya.

Sebab, dia sengaja cacatkan keindahan berhijab itu dengan ke'binatang'annya.

Orang yang kononnya berakhlak tapi tak pakai tudung, mereka ini berpura-pura baik sebenarnya. Sebab, dia langgar perintah Allah terang-terang dengan ke'tiada'an hijab di kepalanya.

Bagi yang freehair, dan sudah mula nak pakai tudung. Maka teruskan, mantapkan Iman. Pedulikan semua sindiran teman-teman, kerana kamu sedang mengenggam redha Allah dalam melakukan perubahan !

Bagi yang bertudung biasa, dan sudah mula nak bertudung labuh. Maka teruskan, mantapkan Iman. Kerana sememangnya DIA yang suruh melabuhkan. Pedulikan sindiran, terus ke hadapan !

Bagi yang bertudung labuh, sememangnya kamu yang sering menjadi 'perhatian'. Keep istiqamah, dear.

Dan bagi yang freehair, saya doa'kan kamu 'terasa' dengan tulisan ini. Kerana dengan izin Allah, dari 'terasa' itulah akan mencetuskan perubahan dalam diri.

Wallahua'alam.

*Sayang sahabat, ingat-ingatkan. Sayang muslimah, lindung-lindungkan.

Semoga sentiasa dalam rahmat Allah:)
..Sekian...Syukran Jazilan for reading..

No comments: